Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση : "Η στάση μας την 2η Κυριακή των εκλογών"

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ μαζευτήκαμε σε ανοιχτή συγκέντρωση προκειμένου να καθορίσουμε τη στάση μας την 2η Κυριακή. Καταλήξαμε στο παρακάτω κείμενο: 


Οι Ενεργοί Πολίτες Ημαθίας χαιρετίζουμε τους  δημότες του Δήμου Βέροιας που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 18ης Μαΐου. Ήδη έχουμε  δεσμευθεί ότι θα υπηρετήσουμε την πόλη μέσα από ένα πλαίσιο αρχών και αξιών που   απορρέει  από τη Διακήρυξή μας.
Χαιρετίζουμε, επίσης, τους πολίτες που δεν επέλεξαν  το συνδυασμό μας, καθώς ο αγώνας μας αφορά και αυτούς, και σύντομα θα διαπιστώσουν την φερεγγυότητά  μας στην πράξη.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε σταθερά τον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή εκφασισμού της ζωής μας. Ο ναζισμός κι ο φασισμός κάνει αισθητή την παρουσία του με την εφαρμογή του μνημονίου, σε ένα αρρωστημένο πολιτικό σύστημα, σε μια παρωδία δημοκρατίας. Αυτό πρέπει να ανατραπεί!
Στο πλαίσιο των αρχών που δεσμευθήκαμε να υπηρετήσουμε μέσα από την Διακήρυξη όπως την αποδεχθήκαμε, αλλά και από το πρόγραμμά μας, ο καθένας μας θα καθορίσει, με τη συμμετοχή του,  τη στάση του τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.
Σε κάθε περίπτωση, ο συνδυασμός μας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο  θα σταθεί απέναντι στις πολιτικές που βαθαίνουν τη φτώχεια, υποβαθμίζουν παραπέρα την πόλη και  βγάζουν στο σφυρί δημόσια αγαθά, ασκώντας  ουσιαστική  αντιπολίτευση με προτάσεις και παρεμβάσεις και  υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα των δημοτών και κυρίως των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Καλούμε επίσης τους πολίτες του Δήμου Βέροιας να καταδικάσουν, στην κάλπη των Ευρωεκλογών της 25ης Μάη, με τον πιο σαφή τρόπο όλους εκείνους που ζητούν την ψήφο μας, για να υλοποιήσουν τις επιταγές της τρόικας και του  ευρωπαϊκού διευθυντηρίου, από τις οποίες πρέπει να απαλλαγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Να ανοίξει επιτέλους ο  δρόμος για την ανατροπή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη προς όφελος των εργαζομένων και των κατάφορα αδικημένων λαϊκών στρωμάτων.
Καλούμε, τέλος,  όσους πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μνημονίων, να κάνουν μια άλλη επιλογή, που να ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ τη σημερινή τραγική πραγματικότητα.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα